Het is lekker thuiskomen wanneer je huis een gezellig en aantrekkelijk interieur heeft, dat goed bij je past. Natuurlijk is mooi meubilair heel belangrijk om een dergelijke inrichting te realiseren, maar daarmee ben je er nog niet! Het zijn namelijk juist de woonaccessoires, de vloeren en de verlichting, die het uiteindelijke resultaat bepalen. Je eigen interieur vormgeven kan echter nog best lastig zijn en dus is het opdoen van voldoende inspiratie erg belangrijk. Heb jij net een nieuw huis gekocht of is je huidige woning toe aan een kleine metamorfose? Let dan op, want deze 3 toffe interieur ideeën helpen jou vast en zeker op weg!

1. Geef je vloer een nieuwe uitstraling

Je staat er niet altijd bij stil, maar je vloer is van grote invloed op de uitstraling van je interieur. Het restylen van je huis begint dus eigenlijk bij de vloer! Het is meestal gelukkig niet nodig om je hele vloer te vervangen. Ondanks dat je vloer aanvoelt als een vast element, kun je er namelijk heel wat aan veranderen. Alleen al de vloeren schuren en lakken geeft je huis immers een nieuwe, frisse uitstraling. Ga je voor een stoer interieur? Dan kan het mooi zijn om je houten vloer alleen te laten schuren. Wil je graag een hele nieuwe sfeer creëren en daarom een nieuw kleurpalet gebruiken in je interieur? Geen probleem! Het is tegenwoordig bij veel vloeren ook mogelijk om deze tijdens het lakken een nieuwe, spannende kleur te geven.

2. Vrolijk de kamer op met kunstplanten

Planten zijn niet alleen mooi, ze zorgen ook voor een prettige en relaxte sfeer in huis. Het verzorgen en onderhouden van diverse kamerplanten is echter niet voor iedereen weggelegd. Zeker voor wie vaak van huis is of geen groene vingers heeft, zijn kunstplanten dan een geweldig alternatief. Had je vroeger alleen lelijke, overduidelijke nepbloemen op de markt, momenteel is het assortiment enorm. Van bijna elke kamerplant of bloem is tegenwoordig wel een zeer realistische kunstvariant op de markt! Deze zijn niet van echt te onderscheiden en vormen de ultieme blikvanger voor een warm interieur. Bovendien hebben ze een langere levensduur dan echte planten en kunnen ze overal in het huis geplaatst worden. Steeds meer mensen kiezen daarom voor kunstplanten. Je kunt daarmee immers niet alleen het interieur van je woonkamer opfleuren, maar ook je badkamer of keuken stylen!

3. Ga voor de kleurrijke boho look

Kiezen voor de boho stijl is een ware trend in interieurland. Niet gek, want deze ietwat rommelige mix van hippie, rock, etnisch en Oriënt, geeft je huis eenvoudig een hippe en gezellige uitstraling. De boho look staat voor veel licht en rustige basistinten, met veel spannende accessoires en planten. Ondanks de rustige basis staat boho daardoor garant voor een kleurrijk interieur. Ga op zoek naar bonte kleden uit Afrika en India of vul je interieur aan met Aziatische kussens. Kies, voor dat échte boho gevoel, vooral ook voor handgemaakte, duurzame producten. Tip: ga een middagje rondsnuffelen in kringloopwinkels. Hier kun je goedkope meubels en accessoires vinden die helemaal passen in deze hippe stijl!

Stel jij het restylen van je interieur al een tijdje uit? Hopelijk heb je dankzij deze 3 toffe interieur ideeën voldoende inspiratie gekregen om nu echt aan de slag te gaan!

Categorieën: Uncategorized