Hier verzamel ik de komende tijd mijn favoriete plugins voor het verbeteren van je blog in WordPress. Stay tuned voor tips om meer bezoekers te trekken en een betere website te bieden!

Yoast SEO

Ik zweer bij deze plugin. Wat ik er zo fijn aan vindt, is dat je naar een groot aantal onderdelen van SEO (Search Engine Optimization: het optimaliseren van je site voor de zoekmachine) geen omkijken meer hebt. Zo communiceert de plugin met Google, zodat je een aantal (nogal technische) handelingen niet meer zelf hoeft te doen.

Maar wat deze plugin pas echt top maakt, is dat je kunt aanpassen hoe je in de zoekresultaten wordt getoond. Je kent vast wel die lange lijst met resultaten wanneer je iets Googlet. Het is van groot belang om daartussen op te vallen als je wilt dat mensen op jouw website klikken. Dan is het dus ideaal als je zelf kunt aangeven welke titel en omschrijving je daar wilt hebben!

Om het nog beter te maken: met gekleurde bolletjes geeft de plugin aan hoe goed je pagina in elkaar zit. Daarnaast krijg je tips om pijnpunten op te lossen. Zo laat je niets aan het toeval over.

Tags en categorieën

Niet echt een plugin, maar wel een onderschat onderdeel van WordPress. Voor deze website maak ik bijvoorbeeld intensief gebruik van het labelen van berichten. Bovenin de menubalk zie je die categorieën. Op deze manier worden de berichten automatisch aan elkaar gelinkt, waardoor ze relevanter worden en meer kans maken om een goede plek te scoren in Google.

Daarnaast maakt het je website makkelijk te navigeren voor je bezoekers. Door in mijn menu te kiezen voor “contentspiratie” of “woonspiratie” krijg je alleen de berichten over creatief schrijven, of over woontips.

En het is een kleine moeite: kwestie van bij ieder bericht dat je schrijft de juiste categorie aanvinken. Nog geen seconde werk, maar met een grote meerwaarde!

MonsterInsights

Niets zo leuk als het zien van de resultaten van je harde werk, toch?! Met MonsterInsights krijg je rapportages over het aantal bezoekers dat je website trekt, en hoe zij zich op je site gedragen.

Maar waar ik de plugin vooral voor gebruik, is dat het de koppeling tussen je website en Google Analytics veel eenvoudiger maakt. En in Analytics krijg je nog veel meer waardevolle informatie over je bezoeker.

Het is ontzettend motiverend om de stijgende lijn te zien van het aantal bezoekers dat je site trekt. Daarnaast is het essentieel om inzicht te krijgen in je doelgroep, en hoe je deze nog beter kunt bereiken. Zorg dus zeker voor een koppeling met Google Analytics, of een plugin als MonsterInsights!

WP Fastest Cache

Hier kan ik kort over zijn: het is belangrijk om je site te “cachen”, om de snelheid en werking optimaal te houden. Omdat het nogal een technisch gebeuren is, heb ik ervoor gekozen dit zo snel mogelijk uit te besteden aan een van de beste Plugins die hiervoor beschikbaar zijn, zodat ik daar verder geen omkijken meer naar heb.

WP Smush

Ideale plugin die ervoor zorgt dat je afbeeldingen en andere media niet meer ruimte innemen dan strikt noodzakelijk. Ook dat draagt bij aan het snel houden van je website, zeker wanneer deze goed gevuld begint te raken.

Social Share

Hiervoor zijn verschillende goede opties beschikbaar. De meeste kun je aanpassen aan het design van de website. Ook kun je zelf kiezen of je de knoppen boven, onder of naast je berichten laat zien.

Hoe dan ook: het toevoegen van de optie om je berichten met één klik te delen, maakt het voor je bezoekers veel eenvoudiger en aantrekkelijker dit te doen. Gratis reclame voor je blog: wie wil dat nou niet?

 

Categorieën: Uncategorized