Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor veel bedrijven de standaard geworden. Het geven van een duurzaam geschenk is een van de middelen om aan de buitenwereld te laten zien dat je daar bewust mee bezig bent. Het assortiment aan deze zogenaamde eco cadeaus is heel divers. In dit artikel hebben wij daarom de vier leukste duurzame geschenken voor je op een rijtje gezet.

Eco notitieboekje met pen

De eerste topper onder de duurzame geschenken is het eco notitieboekje met pen. Een zeer handig, multifunctioneel en milieuvriendelijk bedrukbaar relatiegeschenk, dat bij iedereen in de smaak valt. Wanneer je voor dit geschenk kiest, maak je de ontvanger ervan blij met een notitieboekje dat bestaat uit 25 zelfklevende memoblaadjes (in meerdere kleuren) en 60 gelinieerde vellen. De zwart schrijvende pen is – heel bijzonder – gemaakt van karton. Dit cadeau komt altijd goed van pas, zo ook op kantoor. Het leuke hieraan is dat je het geschenk kunt personaliseren naar de stijl van jouw bedrijf door het te laten bedrukken met bijvoorbeeld het bedrijfslogo, een opvallende tekst of de URL van de corporate website.

Dopper Original

De tweede topper is de gepersonaliseerde Dopper. De Dopper Original is een drinkfles die al jarenlang behoort tot een van de populairste duurzame geschenken. Waarom? Deze klimaatneutraal geproduceerde waterfles is gemaakt van zogenaamde veilige grondstoffen die Cradle2Cradle gecertificeerd zijn. De Dopper Original draagt bij aan het maatschappelijk verantwoord ondernemen en aan de drinkwaterprojecten van Simavi. Per verkochte Dopper gaat er 5% naar diverse goede doelen. Met behulp van deze projecten worden er waterpompen en veilige sanitaire voorzieningen aangelegd. Het leuke aan dit cadeau is dat het eigenlijk een fles en beker ineen is en dat deze eindeloos gebruikt kan worden. Dat maakt dat dit geschenk bijdraagt aan het tegengaan van de plastic soep (afkomstig van PET flessen) in de oceanen. De Dopper Original heeft een inhoud van 450 milliliter.

Knijpkat

Het derde leuke duurzame geschenk waar wij het met je over gaan hebben, is de knijpkat. We horen je denken: Wat is dat? Een knijpkat is een handige zaklamp, die niet werkt op batterijen. Nee, een knijpkat brengt namelijk licht in de duisternis door middel van eenvoudige knijpbewegingen, waardoor deze tevens opgeladen wordt. Hierdoor loopt de ontvanger ervan nooit het risico dat zijn of haar zaklamp dienst weigert. Een knijpkat is voorzien van twee lampjes en een handig polsbandje, voor nog meer gebruiksgemak. Het leuke aan dit duurzame geschenk is dat je een knijpkat – net als bovenstaande cadeaus – kunt laten bedrukken met een logo of tekst. Hoe tof is het om als bedrijf een lichtpuntje tijdens donkere momenten te zijn?

Greengifts

De laatste topper onder de duurzame geschenken die we benoemen, zijn zogenaamde greengifts. Greengifts zijn een voorbeeld van relatiegeschenken of give aways op ecologische basis. Wanneer je voor dit cadeau kiest, maak je de ontvanger ervan blij met planten, bloemen, bomen – of de zaden hiervan – fruit of bijvoorbeeld ecologische tassen. Het leuke aan greengifts is dat de planten en bloemen vaak op bureaus, balies of zelfs thuis in de woonkamer worden gezet. Of dat de zaden uit de kweeksetjes in de tuin belanden. Op die manier krijgt het duurzame geschenk dat jij gegeven hebt, langdurige aandacht (exposure) en zorg. Het wordt door de ontvanger ervan gebruikt, gewaardeerd en gedurende een langer tijdsbestek opgemerkt.

Welke van deze vier leuke duurzame geschenken zou jij wel willen ontvangen?

Categorieën: Woonspiratie