Het lekkere weer komt weer om de hoek kijken en dat betekent ook dat het weer tijd is voor gezellige tuinfeesten! Een tuinfeest heeft enige voorbereiding nodig en moet zo gepland zijn, dat het bij tegenvallend weer ook door kan gaan. In dit artikel geven wij je alvast wat tips en leuke ideeën voor het organiseren van een tuinfeest. Doe inspiratie op en organiseer een tof tuinfeest!

1. Thema tuinfeest

Wanneer je een tuinfeest gaat organiseren moet je tijdig uitnodigingen versturen en hierbij aangeven of een +1 wel of niet is toegestaan. Het is fijn om te weten hoeveel van de genodigden daadwerkelijk aanwezig zullen zijn, om hier je voorbereidingen op te kunnen aanpassen. Bij een themafeest is het belangrijk dat je gasten op de hoogte zijn, zodat zij hierop kunnen inspelen met hun outfit. Zorg dat de tuin volledig versierd is binnen het thema en men gelijk in de sfeer komt. Om een mooie overkapping te creëren kun je een partytent huren, waarin het feest tot in de laatste uurtjes kan doorgaan! Bij een thema tuinfeest kun je denken aan: Sarah of Abraham, fout feest, white party, Saint Tropez en dergelijke.

2. Barbecue

Een ander leuk idee voor een tuinfeest is bijvoorbeeld het organiseren van een gezellige barbecue. Voor een barbecue moet er voorbereidingen getroffen worden omtrent de hoeveelheid eten en drinken, zit -en staplaatsen en eventuele allergieën. Vraag je genodigden of zij nog speciale wensen hebben wat eten en drinken betreft. Zorg te allen tijde dat er ook genoeg non-alcoholische dranken zijn om uit te kiezen, maar een lekker glaasje wijn of een biertje hoort er natuurlijk bij! Ook is het goed om te weten of er mensen zijn die geen vlees of vis eten of een allergie zoals lactose of glutenallergie hebben. Voor deze mensen moet je speciale inkopen doen of samen met hen nadenken over het aanbod. Plaats diverse statafels, die je gemakkelijk kunt huren, om je gasten genoeg plekken aan te kunnen bieden voor hun bord en drankje. Een barbecue is een erg gezellig idee voor een tuinfeest omdat men gezamenlijk geniet van lekkers en met een volle maag tot in de late uurtjes kunnen blijven hangen!

3. Versiering

Bij een tuinfeest hoort natuurlijk ook leuke versiering om de gasten in een goede sfeer te brengen en een gezellig aanblik te creëren. Denk aan een mooie tuinposten, een spandoek of ballonnen om de tuin aan te kleden. En creëer sfeer in je tuin met sfeerverlichting! Ook fotoslingers zijn een leuk idee, waar een gesprek geheid mee op gang komt. Tip: houd wat knijpers vrij en zorg voor een leuke polaroidcamera. Zo wordt de slinger tijdens het feest gevuld met gezellige en grappige foto’s! Ook met de verlichting kun je spelen, door het gebruik van lampionnetjes bijvoorbeeld. Qua versiering kun je ook denken aan tafeldekking, waarmee jij je met glazen, placemats, servetten en naamkaartjes (met bijnamen bijvoorbeeld) kunt uitleven!

Denk goed na over het soort tuinfeest dat je wilt geven en hoeveel gasten er in de tuin passen. Vergeet ook niet om je buren tijdig in te lichten als je verwacht dat het feestje tot in de late uurtjes door kan gaan. Maak er vooral een geslaagd en leuk tuinfeest van!

 

Categorieën: Woonspiratie