Dit is een gastblog van een expert in eikenhouten meubels waar ik goed mee samenwerk 🙂

We leven in een spannende tijd, en we staan voor grote uitdagingen. Klimaatverandering en plastic soup zijn voorpaginanieuws, Milieubewust handelen is allang niet meer iets voor “geiten-wollen-sokken”. Duurzaamheid komt –voor iedereen- steeds meer op de voorgrond. We zijn ons steeds beter bewust van de impact van onze aankopen op de planeet.

Een andere trend is de behoefte aan authenticiteit en eigenheid. We keren ons collectief steeds meer af van standaardproducten.  We zijn steeds meer op zoek naar producten die passen bij wie we zijn. Producten die laten zien wat belangrijk voor je is.

Je interieur is een weerspiegeling van je persoonlijkheid en laat zien wat jij belangrijk vindt. Een duurzame inrichting past helemaal in dit plaatje.  Voor jou als bewuste consument is het een no-brainer dat ook jouw inrichting duurzaam moet zijn.  Dus kies je, heel logisch, voor eikenhouten meubels.

Eikenhouten tafel

Eikenhouten meubels hebben een betere prijs-kwaliteit verhouding

Eikenhouten meubels zijn duurder dan budgetmeubels. Het prijsverschil wordt echter ruimschoots gecompenseerd door de enorme voordelen van eikenhouten meubels. De prijs-kwaliteitverhouding van eikenhouten tafels, zoals een boomstamtafel, en stoelen ligt daardoor een stuk gunstiger dan “goedkope” meubels. Hierna noemen we een paar van de voordelen van eikenhout.

Tijdloos

Eikenhouten boomstamtafels zijn elegant en tijdloos. Ze hebben een natuurlijke uitstraling die een mensenleven meegaat, misschien zelfs wel een paar generaties. Interieurtrends komen en gaan, maar een eiken boomstamtafel is altijd passend, in elk interieur.

 

Je hoeft dus maar één keer een eikenhouten tafel te kopen. Andere meubels lijken misschien voordelig, maar die gaan vaak maar een paar jaar mee. Daardoor moet je ze elke paar jaar vervangen. De keuze voor een kwaliteitsproduct betekent een keuze voor minder grondstoffen verbruik.

Klimaatvriendelijk

Eikenhout is een harde houtsoort, dat langzaam groeit. Dat betekent dat eikenhout een grote hoeveelheid CO2 uit de atmosfeer haalt. De keuze voor eikenhout draagt dus bij aan de strijd tegen klimaatverandering.

Eikenhouten tafels zijn milieuvriendelijk

Geen chemische troep

Goedkopere meubels worden vaak gemaakt van spaanplaat of MDF. Dit is een materiaal waarin veel lijm en chemicaliën verwerkt zijn. Eikenhouten meubilair kunnen worden gefabriceerd zonder dit soort bestanddelen. Daarmee zijn eikenhouten meubels een stuk duurzamer.

Uniek

Voor jou geen massaprod uctie. Je inrichting mag, nee moet, net zo uniek zijn als jij zelf bent. Elke eikenhouten boomstamtafel is uniek. Door het natuurlijke groeiproces ziet elk tafelblad  er anders uit. Door de unieke nervenstructuur en door het ringenpatroon heeft elke tafel, elke kast, elke bank  zijn eigen karakter. Met eikenhout geef je jouw interieur “smoel”.

Een boomstamtafel van eikenhoutis passend voor elk interieur en bij elke persoonlijkheid. Kijk op tafels99.nl voor de verschillende modellen.

Categorieën: Woonspiratie