De afgelopen jaren hebben we veel verschillende vloertrends voorbij zien komen. Zo waren enige tijd geleden de grove houten vloeren razend populair. Brede planken waren helemaal hip en ook zagen we steeds vaker vintage vloerkleden in onze woonkamers. In 2019 zien we echter een andere, strakkere trend. Zo wordt PCV en vinyl weer hartstikke hip en zijn gietvloeren ontzettend populair. Een gietvloer creëert veel sfeer en past in veel verschillende interieurs. Ben je nog niet zeker of een gietvloer wel past bij jouw interieur? Wij geven 3x inspiratie voor een mooie gietvloer in de woonkamer!  

1. Een duurzame polyurethaan gietvloer

Vind je het belangrijk om zoveel mogelijk gebruik te maken van duurzame materialen? Dan word je waarschijnlijk enthousiast van een polyurethaan gietvloer. Deze vloer van hoge kwaliteit wordt namelijk uitsluitend van ecologische en milieuvriendelijke materialen gemaakt. Bovendien vraagt de vloer om weinig onderhoud, dus je hoeft hiervoor geen vervuilende middelen aan te schaffen. Je kunt deze polyurethaan gietvloer op bijna elke ondergrond aanbrengen, zoals beton, hout of tegel. Deze vloer is verder sterk, slijtvast en water- en vloeistofdicht. Bovendien kun je hem heel goed combineren met vloerverwarming. Ideaal!

2.Betonnen gietvloer

Wil je een unieke, minimalistische sfeer creëren in je woonkamer? Kies dan voor een betonnen gietvloer. Interieurontwerpers zijn gek op deze strakke en toch levendige vloeren. Niet gek ook want elke betonnen gietvloer heeft een eigen karakter, waardoor zij allemaal even uniek aandoen. Bovendien passen ze perfect bij een industriële of minimalistische inrichting. Betonnen gietvloeren worden opgebouwd uit meerdere lagen. De onderste lagen zorgen voor een gelijkmatige temperatuurverdeling, waardoor de vloer heel geschikt is om te combineren met vloerverwarming. De bovenste lagen zijn cementgebonden en geven de vloer een krachtige uitstraling. Doordat deze vloeren leverbaar zijn in verschillende natuurlijke tinten en in verschillende designs, is er altijd een vloer die past bij jouw interieur. Tevens is de vloer slijtvast en vloeistofdicht. Koffie of wijn morsen is wanneer je voor deze vloer kiest dus niet langer een probleem!

3.Kies voor een witte gietvloer

De meeste mensen kiezen voor een grijze gietvloer of voor een vloer in natuurlijke tinten. Wil je niet die natuurlijke of juist betonnen look creëren, overweeg dan eens een witte gietvloer. Een Scandinavisch interieur komt bijvoorbeeld ontzettend goed tot zijn recht wanneer je kiest voor een witte gietvloer. Natuurlijk past deze gietvloer ook mooi in een minimalistisch design. Om de woonkamer wat meer diepte te geven is het slim om deze vloer te combineren met lichtgrijze wanden. Zo doet je woning een stuk ruimer aan!

Categorieën: Woonspiratie