Honden kunnen natuurlijk niet zonder natuur. Lekker rennen, zwemmen en uitwaaien. Maar wist je dat je hond ook baat kan hebben bij natuurremedies? In dit blog vertel ik je wat meer over de kracht van bloemen en planten voor honden. Wil je meer weten? Lees of vraag over Bachbloesems voor honden.

Jouw hond en probleemgedrag

Honden hebben net zo goed last van emoties en stemmingen als mensen. Die gevoelens kunnen een hond dan ook flink in de weg zitten!

Net zoals je zelf wel eens behoefte hebt aan een rustmomentje, een kopje ontspannende thee of een slaappilletje, kan ook je hond baat hebben bij stemmingsverbeteraars.

Bachbloesems zijn een remedie die helpen om negatieve emoties, zoals stress, angst en somberheid, tegen te gaan. Ze zijn veilig, geven geen bijwerkingen en werken niet verslavend.

Jouw hond en Bachbloesemtherapie

Er zijn wel 36 soorten Bach bloesem. Deze extracten zijn gewonnen uit de bloesem van planten, struiken en bomen. Tijdens een therapie worden er een aantal Bach bloesems voor jouw hond geselecteerd die aansluiten bij de hulpvraag of het karakter. Wil jouw hond bijvoorbeeld niet goed luisteren? Dan kan Chestnut Bud hierop aansluiten. Of is hij angstig: denk dan aan Aspen, dat geeft vertrouwen. En ga zo maar door. De Bach bloesem therapeut is ervoor opgeleid om goed te luisteren naar wat jij verteld over het gedrag van jouw hond. Aan de hand hiervan wordt een mix samengesteld met de bachbloesems die nodig zijn.

Nu klinkt Bachbloesem therapie vrij heftig door het woord therapie, maar wees gerust. Het houdt in dat je een bepaalde tijd achter elkaar een mix van speciaal voor jou hond geselecteerde bloesems aan hem geeft

De bloesems doen hun werk, als het goed is ga je dat vanzelf merken aan de verandering in gedrag van jouw trouwe viervoeter.

De innerlijke wereld van honden

Jouw hond en het gebruik van bachbloesems

Geef jouw hond minimaal 4 x daags vier druppels uit het gebruiksflesje.

De druppels kunnen direct in de bek van het dier worden gedruppeld of eventueel op een beetje eten. Is ook dit niet mogelijk dan kunnen de druppels in de waterbak

gedaan worden, waarvoor een andere dosering geldt.

Hoe lang een behandeling duurt is afhankelijk van het probleem. Hoe langer het probleem bestaat, des te langer ook de behandeling kan gaan duren. Verder speelt mee of het om symptomatische problemen gaat of om structurele (gedrag) problemen. Een voorbeeld van symptomatische behandeling is als een dier een shock heeft en direct wordt behandeld met de Rescue remedie.

Voorbeeld uit de praktijk

Noah is een angstige hond. Tijdens het uitlaten, wil ze zo snel mogelijk weer terug naar huis. Wanneer ze onverwachts andere honden tegenkomt, durft ze niet verder te lopen. Ook schrikt ze als er een auto of bromfiets voorbij rijdt. Wanneer er mensen op visite komen, kruipt ze altijd weg.

Bachbloesems die haar goed hebben geholpen zijn:

  • Cherry Plum: voor de angst en nervositeit. Het helpt Noah om kalm te blijven in situaties waar ze nu van schrikt.
  • Walnut: Helpt Noah omgaan met dingen die onverwacht gebeuren, zoals de andere honden die ze tijdens het uitlaten tegenkomt. Maar ook tegen de gevoeligheid voor de harde onverwachte geluiden.

Gezond eetgedrag

Er zijn veel soorten hondenvoedsel op de markt, maar niet alles is van even hoge kwaliteit. Te arme voeding geeft klachten, zoals een doffe vacht, droge huid, jeuk, winderigheid, futloosheid, onaangename lijfgeur, diaree, braken en gedragsproblemen. Een rijkere voeding geeft meestal na  enkele weken positieve resultaten. Het beste voedsel is dat van hoogwaardige vleesproducten, geen voedsel op basis van soja, wat moeilijk te verteren is.

Veel honden zijn dol op eten uit blik, dat ook rijk is aan onmisbare vetten. Droge voeding bevat meer geconcentreerde eiwitten en houdt het gebit schoon en gezond.

 

 

Categorieën: Fun