Nieuw jaar, nieuwe interieurtrends. Goede voornemens om je interieur te veranderen, of gewoon op zoek naar wat inspiratie? Wij verklappen alvast dat 2018 het jaar is waarin jouw innerlijke stylist zich mag uitleven. Het jaar is nu een goede maand onderweg, hoog tijd dus voor de mooiste interieurtrends van 2018!

Interieurtrend 1 – Uitgesproken kleuren

Het nieuwe jaar begint optimistisch en dat zien we ook terug in de eerste interieurtrend van 2018: kleur, kleur en nog eens kleur. Dat kan je op meerdere manieren toepassen. De eerste manier is color blocking: creëer scherpe contrasten, stoere accenten of één felle kleur gecombineerd met wit. Vind je dat te heftig voor jouw interieur? Experimenteer dan met zachte pasteltinten zoals zalmroze of mintgroen. Verwerk deze kleuren subtiel in de kleuren van je kussens, op de muren of in kleinere accessoires.

Een goed voorbeeld van color blocking in de praktijk: door de omringende wit- en grijstinten “knalt” het geel echt naar voren

Interieurtrend 2 – Geometrische vormen

In 2017 zagen we de opkomst van de geometrische vormen. Deze opvallende, hoekige stijl zagen we onder andere terug in (hang)lampen, bijzettafeltjes en kleinere objecten zoals fruitschalen. In 2018 wordt deze interieurtrend naar verwachting nog populairder. Dat is niet zo gek: de geometrische details geven jouw interieur een stoere twist. Een andere manier om geometrische vormen toe te voegen is door een muur of een gedeelte van de muur te verven in abstracte, gekleurde blokken. Leuk om te combineren met bovengenoemde color blocking trend!

Interieurtrend 3 – Hout is hot

In de interieurtrends 2018 zien we veel houten materialen terug. Voorheen zagen we dat glazen objecten veelal gecombineerd werden met metaal, maar in 2018 is hout aan de beurt. Hout is een natuurlijk materiaal dat jouw interieur een robuust randje geeft, zonder de gezelligheid aan te tasten. Je kunt zelf kiezen hoeveel hout je in je interieur terug laat komen. Het kan subtiel (denk aan fotolijstjes, onderzetters en bijzettafeltjes) maar ook opvallend (televisiemeubel, houten balken aan het dak of houten boekenplanken).

Interieurtrend 4 – Botanische look

De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor de maatschappij. Dat zie je terug in de toename van ‘groene’ initiatieven zoals biologische producten en duurzame kledinglijnen. Deze trend vertaalt zich in 2018 ook naar de woonkamers: met natuurlijke kleuren zoals zand, wit en donkergroen steelt jouw interieur de show. Gebruik deze kleuren in combinatie met klassieke materialen zoals messing, brons en marmer. Vergeet niet om wat frisse planten en bloemen te kopen. Voegt kleur én zuurstof toe.

Een erg mooi alternatief, dat ik hier kort wil uitlichten, is Furn. Dat is een zoekmachine voor meubels. Een soort beslist.nl, maar dan met één toffe toevoeging. Voor ieder meubelstuk dat je via hen koopt, planten zij namelijk een boom. Dat compenseert meteen weer de boom die is gesneuveld voor jouw nieuwe meubels 🙂

Interieurtrend 5 – Holografische details

In 2017 deinsden we nog terug voor de heftige kleurschakeringen van holografische tinten. Een enkeling kocht een toilettas of notitieblok met glitters, regenboogglans of een eenhoornprintje. Nu onze ogen eenmaal gewend zijn aan de futuristische kleuren maakt holografie in 2018 een entree in de Nederlandse woonkamers. Bijvoorbeeld in de vorm van unieke glazen, gedurfde lampenkappen of in de vorm van glinsterende placemats.

Een andere trend die erg doet denken aan de holografische interieurtrend is de aandacht voor het onderwaterleven. Denk hierbij aan prachtige smaragdgroene schubben, koraalrode details of natuurlijk een holografische zeemeerminnenkleur. De onderwatertrend zien we vooral terug in de badkamer. Door bijvoorbeeld klassieke betegeling te vervangen met een mermaid tegel.

Wat is de mooiste interieurtrend van 2018?

Bovenstaande interieurtrends maken jouw huis in 2018 een stuk spannender. Toch staat de trend voor holografie in schril contrast met de botanische trend. Het combineren van meerdere trends kan al snel te druk worden. Daarom raden we jou aan om een trend te kiezen die het beste aansluit bij jouw smaak en huidige interieur.

Hoe komt jouw huis eruit te zien in 2018? Laat ons even weten wat jouw favoriet is uit dit lijstje, of als je zelf nog andere trends op het oog hebt die je hier mist!

 

Categorieën: Uncategorized