Een veelvoorkomende situatie: mensen houden vast aan hun gewoontes en zijn bang voor veranderingen. Dit geldt ook voor het interieur. ‘Het is al jaren zo, waarom zou ik het veranderen?’ Wij hebben het antwoord! Een nieuw interieur geeft het gevoel of je iets nieuws hebt, dat is een heerlijk gevoel toch?! Kortom: Kom uit je comfortzone en steek je handen uit je mouwen. Wij helpen je vast op weg.

Zo kom je uit je comfortzone

Indelen maar!
Start met het schetsen van de nieuwe indeling van je meubilair. Schroom vooral niet om eens de plekken om te draaien. Zet bijvoorbeeld het tv-kastje op de plek van de bank en andersom. Een nieuwe inrichting van je meubilair is een belangrijk onderdeel van het eindresultaat. Denk hier dus goed over na!

Inkleuren
Nu je schets af is, is het tijd om in te kleuren. Geef je muur (of plafond) een nieuw behang of een andere kleur. Hou hierbij in gedachten dat lichte tinten gepaard gaan met een gevoel van ruimte. Donkere kleuren geven meer een knus en warm gevoel.

Vergeet het kleed niet!
Er wordt vaak vergeten hoeveel impact een kleed heeft op het interieur. Het is niet alleen lekker warm aan je voeten, ook zorgt het voor de invullen van een grote lege ruimte – die onder een tafel bijvoorbeeld. Wat veel mensen niet weten is dat een kleed isolerend werkt, hierdoor haal jij niet alleen een interieurbooster in huis. Ook zal je energierekening dalen!

Inspiratie opdoen? Zo doe je dat
Het opdoen van woonkamer inspiratie kan op verschillende manieren. Speur Google af voor passende combinaties en de laatste trends, blader interieurbladen door die boordevol inspiratie staan of spit blogs door die vaak een persoonlijk tintje aan het interieur geven.

De geheime boost!
Hoewel het maar een klein onderdeel van je interieur lijkt, nieuwe raamdecoratie kan het interieur je huis daadwerkelijk als herboren laten voelen. Een houten jaloezie is bijvoorbeeld raamdecoratie wat we veel terug zien. Enorm stijlvol en modern.

We hopen dat je na het lezen van dit artikel aan de slag gaat, wij zijn in ieder geval benieuwd naar het eindresultaat!

Categorieën: Woonspiratie