Mason jars, ook wel bekend als weckpotten, worden tegenwoordig voor veel meer gebruikt dan alleen maar wecken. Ze worden gebruikt als drinkglazen, om dingen in op te slaan, als versiering en nog meer. Wij hebben hier een aantal tips op een rij hoe jij ze in je huis kan gebruiken. Om zelf te maken: 7 DIY mason jar interieurprojecten.

Mason jar opslagsysteem

Het scheppen van ruimte is natuurlijk helemaal van deze tijd. Ook mason jars kunnen je daarbij helpen. Nou is dingen in potjes stoppen niet bepaald een revolutionair idee, maar kijk bijvoorbeeld eens naar deze opstelling, zo bespaar je ruimte in je badkamer en het ziet eruit alsof het zo uit een woonmagazine komt.

DIY mason jar kroonluchter

We beginnen gelijk groots, alhoewel je kan het zo klein of groot maken als je zelf wil natuurlijk. De kroonluchter koop je gewoon bij de IKEA of the Xenos. Met een beetje klussen heb je vervolgens een uiterst kunstige kroonluchter in je woning. Heb je daarna de smaak te pakken? Lees dan ook eens onze tips over meer ruimte met doe-het-zelf meubelprojecten.

Inspiratie met je mason jar: maak er een lamp van

Weckpot koelkastmagneten

Mocht je de pot nou kapot hebben laten vallen en zit je met de deksel, maak er dan een leuke magneet van. Kun je er mooi je koelkast mee opfleuren. Als je er leuke foto’s in plakt van goede herinneringen ben je er hopelijk minder mee bezig dat al je koelkastmagneten komen van keren dat je een pot kapot liet vallen.

DIY mason jar windgong

Een flessensnijder heb je misschien niet thuis liggen. Als je de moeite wil nemen om er eentje aan te schaffen (aan het geld zal het niet liggen, voor 5 euro heb je er al eentje), kan je ook nog deze mooie windgong in elkaar knutselen. Halve mason jar, wat kralen en dergelijke en klaar is Kees.

Mason jars

Mason jar nachtlampje

Mocht je de kroonluchter nou toch iets te veel van het goede vinden, kan je ook gewoon één lampje in een mason jar stoppen en die naast je bed hangen. Als je net iets anders licht wil hebben tijdens het lezen kan je hem makkelijk verplaatsen en het ziet er nog sfeervol uit ook. Wat extra inspiratie krijg je van Abeachcottage.

Mason jar citronella kaars

De zomer laat nog wel even een paar maanden op zich wachten, maar als het zover is probeer dan deze tip eens. Zodra de muggen weer in en om je woning zoemen kan zo een citronella kaar namelijk nog wel eens van pas komen. Giet wat olie in je mason jar en je hebt al bijna een kaars. Dat ziet er toch wat sfeervoller uit dan een kant en klare kaars. En het werkt echt: ik heb hem zelf ook, zoals de autodealer zou zeggen.

Mason jars kaars

Mason jar luchtverfrisser

Nog een laatste badkamertip, met deze mason jar luchtverfrisser naast je mason jar organisatiesetje maak je je badkamer helemaal af.  Overigens komt dat alles natuurlijk wel het best tot zijn recht in een opgeruimde badkamer.

Categorieën: Woonspiratie