Meer water drinken. Het is echt zoiets waarvan je weet dat het eigenlijk wel zou moeten, maar wat er ook weer niet echt van komt.

Bij mij was het niet anders. Vier dagen in de week heb ik een kantoorbaan. Super simpel om dan aan je dagelijkse hoeveelheid water te komen, zou je zeggen. Kwestie van altijd een gevulde fles naast je toetsenbord te hebben staan en die eens in de zoveel tijd leegdrinken. Heb je meteen een reden om nog af en toe in beweging te komen om die fles weer bij te vullen.

In de praktijk valt dat erg tegen.

Vaak zitten we met zijn allen de hele ochtend aan de koffie. Ergens in de loop van de middag, kwam ik dan tot de conclusie dat die fles waar ik het net over had nog niet één keer gevuld is geweest met water. Met andere woorden: dat ik nog geen druppel gedronken heb.

Soms lukte het een paar dagen achter elkaar genoeg te drinken, en dan merkte ik ook echt dat ik me aan het einde van de dag nog helderder voelde. Juist als je een hele dag “in je hoofd” zit met computerwerk, is het volgens mij extra belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Ik merk zelf in ieder geval dat mijn hoofd aan het einde van een dag met te weinig water (of te weinig beweging tussendoor) één grote mistbank is. Maar dat terzijde.

Laatst las ik dat het drinken van één groot glas koud water direct nadat je opstaat, je veel energieker en helderder aan de dag laat beginnen. Voordat je iets anders doet, dus voor je ontbijt of voor de andere onderdelen van je ochtendritueel.

Eén groot glas water.

Ik besloot het in mijn routine te integreren. Ik merk namelijk dat het een stuk eenvoudiger is dit soort dingen braaf te doen, wanneer er een logisch moment is óm ze op te doen.

En ik kan het iedereen van harte aanbevelen. Sinds ik hiermee ben begonnen voel ik fitter en helderder aan de dag beginnen. Door dat grote glas in één keer leeg te drinken en daarna direct bij te vullen voor naast mijn ontbijt, krijg ik zo aan het begin van de dag al snel een halve liter water binnen. Een halve liter waar mijn lichaam het anders zonder had moeten stellen.

Ik worstel nog steeds met het op mijn werk genoeg drinken, maar door deze gewoonte voor mezelf in te bouwen, heb ik er in ieder geval alvast voor gezorgd dat ik met een goed afgetopte tank aan de dag begin.

Categorieën: Uncategorized