Pallets: wat een noest werkmateriaal is voor de een, is een bron van wooninspiratie voor de ander. Het hout van pallets eindigt allang niet meer vanzelfsprekend op het Nieuwjaarsvuur. Nee, we zien het hout meer en meer terugkomen in de vorm van meubels en woonaccessoires. Wat daar zo leuk aan is? Meubels van pallets maken is goedkoop, je kunt ze precies zo maken als je zelf wilt en het ziet er nog tof uit ook. Inspiratie nodig? Wij helpen je op weg, zodat je nog deze zomer je cocktail op een eigen bank van pallets drinkt.

Zorg voor je begint om de hand te leggen op een stapel pallets van redelijke kwaliteit. Dat ze splinteren is niet erg, want als je project af is kun je je meubel alsnog netjes vlak schuren.

Meubels van pallets: inspiratie

Palletmeubels voor de woonkamer

De woonkamer is de plek in huis waar je waarschijnlijk het grootste deel van je tijd doorbrengt. Hier heb je dus ook het meeste plezier van je zelfgemaakte meubels. Wil je het liever klein houden, dan kun je ervoor kiezen een bijzettafeltje te maken. Een wat omvangrijker project kan bijvoorbeeld een eetkamertafel, een stoel of een bank zijn. Voor de ZZP-ers onder ons; denk eens aan het maken van een stijlvol pallethouten bureau . Pallethout is ook geschikt voor het maken van je eigen kast of andere opbergruimte, of voor het maken van leuke accessoires.

Er zijn verschillende trucs om je meubel een extra spannende look mee te geven. Bijvoorbeeld door de planken van je bijzettafeltje haaks op elkaar te plaatsen. Erg tof is ook het gebruik van glas in je nieuwe meubel. Stel je eens voor hoe glas je pallethouten salontafel een chique afwerking kan geven.  

Hou je het liever bij accessoires? Denk eens aan het maken van een boekenrek of een fotorekje aan de muur. Wil je eenvoudig een meubel maken? Maak dan een bank van hele pallets. Leg twee pallets op elkaar, veranker ze zodat ze niet kunnen bewegen en leg er zachte kussens op om een bank te creëren.

In de slaapkamer

Je slaapkamer is een intieme plek waar je rust en warmte in je interieur terug wilt zien komen. Smaken verschillen natuurlijk, maar vergis je niet; pallethout past verrassend goed in de slaapkamer. Zo kun je er een bed mee maken, bijvoorbeeld door een aantal pallets te stapelen en er een (dik) matras op te leggen. Als je het liever als accessoire inzet kun je ook het voeten- of hoofdeind met pallethout betimmeren, voor een sfeervolle afwerking. Of er natuurlijk nachtkastjes van fabriceren. Zoek je een leuke accessoire voor je slaapkamer? Denk eens aan het zelf maken van een klok uit pallethout.

Palletmeubels in de tuin

Geen makkelijker en mooier plek om pallethout toe te passen dan in de tuin. Hout oogt natuurlijk in het groen en kan dus op talloze manieren worden gebruikt. Gebruik het om een originele schutting te bouwen of om het in te zetten als hek rond de tuin. Maar denk zeker ook eens aan het bouwen van je eigen houten tuinmeubels, zoals een tafel, tuinbank of -stoel.

Geen zin of inspiratie om zelf aan de slag te gaan? Neem dan eens een kijkje in dit uitgebreide aanbod van tuinmeubelen. Kant en klaar, ook wel zo makkelijk 😉 

Palletmeubels maken voor de tuin
Een bekende toepassing van hout in de tuin is die in vierkante meter tuintjes. Deze tuintjes zijn kant en klaar te koop, maar je kunt ze natuurlijk ook eenvoudig zelf maken. Zo krijg je een tuintje van dezelfde kwaliteit maar dan met duurzaam materiaal. Het hout is ook goed te gebruiken in groentoepassingen voor mensen met wat minder ruimte, zoals voor het bouwen van een verticale tuin, of een kruidenrekje. Je kunt met een beetje handigheid zelfs je eigen houten plantenbakken maken.

Enneh, wist je dat hout van oudsher wordt gezien als een goede bescherming tegen kwade geesten? Dus als je dan toch je ouijabord weer eens tevoorschijn haalt (wat ik overigens absoluut niet zo aanraden), dan kun je dat beter doen met wat meubels van pallethout in de buurt 😉

Categorieën: Woonspiratie