Loop jij ook weleens rond in je eigen huis terwijl je je ergert aan de chaos? Dat komt iedereen ongetwijfeld bekend voor. Zeker in periodes van drukte schiet opruimen er al snel bij in. En doe je dat een dagje, dan is het leed wel te overzien. Maar structureel niet opruimen, leidt geheid tot een warrig huis en dat maakt je hoofd ook gelijk een grote chaos. Je kunt natuurlijk kiezen voor minimalistisch en stylish: Scandinavisch wonen bijvoorbeeld. Maar we hebben hier ook nog drie tips voor een opgeruimd huis.

1.      Las een opruimkwartiertje in

Als je nou elke dag even gauw door het huis gaat en alle spullen terug op hun plek legt, dan heb je daar heel veel profijt van. Zeker mensen met kinderen zullen herkennen dat het binnen vijf minuten weer een janboel kan zijn. Toch loont het om elke dag, bijvoorbeeld direct na het eten, alle spullen terug op hun plek te leggen. De kasten dicht te doen, jassen aan de kapstok en speelgoed in een mand. Dat oogt rustig en het zorgt ervoor dat iedereen al z’n spullen altijd terug kan vinden. Win voor iedereen dus.

2.      Zorg voor goede opbergmogelijkheden

Niets zo vervelend als een eettafel vol belangrijke post en kleine notitiebriefjes, een aanrecht dat vol troep staat en een vensterbank die ook als opbergkast wordt gebruikt. Tijd dus om mandjes en kastjes te kopen die zorgen dat je ook écht kunt opruimen. Begin eens met een kluis waar je alle belangrijke papieren in op kunt bergen. Nooit meer zoeken naar je paspoort, je oude diploma’s en papieren van de verzekering. Koop daarnaast mandjes om je voorraadkast te organiseren en een mooi rek om alle rondslingerende schoenen op te kunnen zetten.

3.      Haal niet teveel in huis

Als je veel spullen hebt, heb je ook veel op te ruimen. Het makkelijkste is dus om gewoon niet teveel spullen je huis in te brengen. Dan hoef je ook niet te bedenken hoe en waar je ze op gaat bergen. Natuurlijk is het verleidelijk om elektronica te kopen als er iets nieuws op de markt komt en jezelf beheersen in dat leuke, nieuwe woonwinkeltje is misschien best lastig. Maar denk voor je iets gaat kopen eens na of je het écht nodig hebt. Gebruik je het over een jaar nog wel en als je er nou eens drie nachtjes over slaapt, wil je het dan nog zo graag hebben?

Met deze drie tips wordt je huis in een handomdraai een stuk opgeruimder. Wel zo relaxed om in te wonen toch? Geniet van de rust!

Categorieën: Uncategorized