Wanneer je met veel plezier in jouw droomhuisje woont ben je een gigantische bofkont. Toch blijft er altijd iets te wensen over. Mensen zeggen niet voor niets: ‘’een eigen huis is nooit af.’’ Dat gaat dan vooral over het onderhoud. Zodra de woonkamer weer op orde is moet er aan de CV ketel gesleuteld worden en wanneer dat erop zit blijken de kozijnen toe te zijn aan een lik verf. Op die manier hoef je je in ieder geval niet te vervelen. In sommige gevallen ben je toe aan een verfrissing of opwaardering van je huis. Als je toch bezig bent, waarom dan niet meteen iets veranderen? We hebben drie tips opgesteld voor verbouwingen die jouw droomhuis nóg mooier maken.  

Een muurtje doorbreken 

Vaak een heet hangijzer, maar in sommige gevallen heel erg de moeite waard. Het doorbreken van een muur is altijd spannend. Zorg dan ook dat je vooraf weet of dat constructie-technisch wel mogelijk is. Is dat zo? Pak dan die moker erbij en leef je uit. Een muur doorbreken schept een zee van nieuwe ruimte waardoor jouw paleisje er nog mooier op wordt. Nu heb je eindelijk ruimte voor een mooie hoekbank! 

Een nieuwe keuken 

Toen jullie voor het eerst bij jullie droomhuis gingen kijken zag je dit meteen. De keuken is ietwat gedateerd. Gelukkig had het ook wel iets rustieks en werkte alles goed. De oude koelkast ging precies in het nisje passen en het maakte de woning als geheel ook wat beter te betalen. Dan is het al gauw goed. Maar nu, na een aantal jaar, wordt het misschien eens tijd om na te denken over een nieuwe keuken. Aardgas mag binnenkort toch niet meer en je trok vorige week nog een knop van het keukenkastje. Dan weet je het, we gaan er helemaal voor.

Verbouwing handige tips

Een andere vloer 

Er zijn maar weinig interieurbeslissingen die zo’n grote invloed hebben op de uitstraling als de vloer. Of het nu om de woonkamer, gang, keuken of zolder gaat, de vloer bepaalt in grote mate het gevoel dat iemand krijgt wanneer ze voor het eerst de ruimte binnenkomen. Helaas zijn vloeren, net als meubels en kleuren, trendgevoelig. Wat je tien jaar geleden nog prachtig vond, is nu misschien niet helemaal jouw ding meer. Dan kun je wellicht denken aan een nieuwe vloer, zoals een gietvloer in plaats van parket of grote tegels in plaats van tapijt.  

Maar een verbouwing geeft zo veel rommel 

Het klinkt inderdaad allemaal als een leuke verbouwing, maar daar komt ook een heleboel troep bij kijken. Niet getreurd, want daar zijn superhandige oplossingen voor. Je kunt gewoon een goedkope afvalcontainer huren en dat struikelblok er tegelijk met alle rommel ingooien. Alvast veel plezier gewenst bij de klus! 

Categorieën: Woonspiratie