Verhuizen! Een periode vol stress. Tijdsdruk en bang dat je dingen vergeet. Om een en ander zo soepel mogelijk te laten verlopen en met zo weinig mogelijk stress, is een degelijke voorbereiding van de verhuizing een aanrader.

Een planning ter voorbereiding van een verhuizing

Er wordt vaak verhuisd in het weekend. Als je dus je verhuizing op een doordeweekse dag kunt plannen kan dat flink in de kosten schelen, omdat verhuisbedrijven dan minder druk zijn; write that down!

Verken ook alvast de route naar je nieuwe woning, zodat je straks geen kostbare tijd kwijt bent door te verdwalen. Houd ook rekening met de hoogte van de verhuiswagen, zodat je zeker weet dat hij overal doorheen kan!

Houd een lijst bij met wat er nog moet gebeuren

Wanneer je verhuist, zijn er ongetwijfeld honderden dingen die je nog moet doen of niet wilt vergeten. Schrijf ze op, hoe klein ook.

Details matter. Is de tweedehands winkel in de buurt alleen op bepaalde dagen open? Schrijf op. Moet er nog ergens in de muur op zolder iets hersteld worden zodat je je borg terugkrijgt? Opschrijven. Door de hectiek ga je ongetwijfeld dingen vergeten waar je later spijt van krijgt; voorkom dit…wie schrijft die blijft! 

Voorkom dat je voor een dichte deur staat

Tijdens een verhuizing loop je de hele dag met sleutels te goochelen. En er is natuurlijk niets zo vervelend als je straks op je nieuwe adres jezelf al meteen hebt buitengesloten. Zorg daarom voor extra kopieën van de nieuwe huissleutel, en geef een aantal van je vertrouwde helpers een exemplaar. Zo hoef je ook niet steeds op elkaar te wachten.

Ook is het een goed idee om het nummer van een lokale slotenmaker alvast in je telefoon te zetten. Mocht het écht helemaal mis gaan.

Fotografeer je kabels

Trek niet meteen alle kabels uit je elektrische apparatuur, maar maak eerst een foto van de achterkant. Zodat je de werkende situatie bij het opbouwen weer kan namaken. Dit scheelt je een hoop irritatie en mogelijk zelfs frustratie bij het aansluiten.

Categorieën: Uncategorized