De woningmarkt is geen markt waar je je dagelijks op begeeft. En het gaat om grote bedragen. Een huis kopen of verkopen is voor veel mensen dan ook iets waar ze behoorlijk de zenuwen van krijgen. Het is immers geen pak melk dat je koopt of verkoopt. Heb je je huis laten taxeren? Dan weet je zeker dat hij voor een goede prijs te koop staat. Maar wat kun je zelf doen om je huis sneller te verkopen? Deze 3 tips voor de inrichting van je woning helpen je een stapje op weg.

1.      Creëer ruimte

Wat heel belangrijk is voor mensen die komen kijken in je huis, is dat het opgeruimd is. Dat betekent niet dat je alle spullen netjes bij elkaar zet langs de wanden van de ruimte. Nee, het betekent dat je zoveel mogelijk spullen weghaalt om de ruimte goed tot z’n recht te laten komen. Deze 3 manieren om meer ruimte te creëren in huis zijn zeker belangrijk. Hoe meer ruimte je in je huis creëert, hoe enthousiaster mensen ervan worden. Want kopers willen er altijd op vooruitgaan en dat betekent over het algemeen meer ruimte. Heb je donker geverfde wanden in huis? Geef ze dan een likje lichte verf. Open de gordijnen en haal zaken als hondenmanden en kinderboxen weg. Hoe meer ruimte, hoe beter.

2.      Zorg dat het schoon is

Natuurlijk komen kijkers voor het huis an sich en is het geen keuring van jouw kwaliteiten in de schoonmaak, maar een schoon huis is toch belangrijk. Als potentiële kopers een frisse geur ruiken en zien dat de boel netjes is onderhouden, zullen zij eerder geneigd zijn een bod te doen dan wanneer het allemaal net even iets minder netjes is. De inrichting kun je hierop aanpassen door spullen netjes in manden op te bergen en bijvoorbeeld een convectorput af te dekken met horgaas. Kopers zullen zien dat je zuinig bent op je huis en dat werkt in je voordeel.

3.      Gebruik bloemen

Het is waarschijnlijk de oudste truc op de woningmarkt, maar bloemen in je inrichting zijn altijd een pluspunt. Zet een vaas verse ruikers op de eettafel en maak ook een leuk plekje op de salontafel of op het dressoir. Het hoeft geen enorme, uitbundige bos te zijn, maar bloemen geven een opgeruimd voorjaarsgevoel en dat geeft een positieve associatie bij je woning. Een ultiem hulpmiddel voor snelle verkoop dus.

Je leest het al, je woning snel verkopen is met een paar simpele tips weer een stap dichterbij. Doe er je voordeel mee en veel succes gewenst met de verkoop!

Categorieën: Woonspiratie