Ga jij binnenkort je huis verkopen? Dan sta je voor een aantal belangrijke beslissingen! Niet alleen de verkoop van jouw huidige woning is spannend, de verhuizing naar een andere woning is minimaal net zo spannend. Om het nog maar niet te hebben over het aankopen van je volgende woning. In dit blog vertellen we waarom een opslagruimte een goed idee is.

Tijdelijke opslag van inboedel zorgt voor mooie foto’s

Mooie foto’s van jouw woning maken het geheel net even iets aantrekkelijker voor de potentiële koper. Op de huidige woningmarkt is het onwaarschijnlijk dat jouw woning lang te koop staat, dus je kunt alvast spullen in de tijdelijke opslag van inboedel plaatsen. Op deze manier ben je verzekerd van mooie foto’s en ben je direct al begonnen met de eerste verhuisdozen inpakken. Bedenk wel goed welke spullen je tijdelijk kunt missen en hoe je deze spullen het beste verdeelt over de verhuisdozen.

Verkoopstyling

Top bezichtigingen door tijdelijke opslag van inboedel

Iedereen heeft wel wat spullen in huis die eigenlijk overbodig zijn. Als je al wat bezichtigingen  hebt gehad, zul je weten dat jouw huis er tijdens bezichtigingen anders uit ziet dan in het dagelijks leven. Tijdschriften moeten precies recht liggen, sierkussens worden met grote precisie op de bank gelegd en de fruitschaal wordt met extra fruit gevuld. Je kunt er voor kiezen om voor iedere bezichtiging het huis opnieuw in te richten, maar tijdelijke opslag van de inboedel is ook een optie. Zo bespaar je tijd, omdat je niet iedere keer het huis hoeft op te ruimen.

Verhuizen en opslag: plan het inpakken zorgvuldig

Zorgvuldig plannen tijdens het inpakken zorgt er voor dat je op een later tijdstip niet aan het zoeken bent naar spullen. Je hebt vast wel eens gehoord van last in – first out. Hoe eerder jij de spullen nodig hebt, hoe later jij ze inpakt.

Het is belangrijk om per ruimte in te pakken om zoveel mogelijk overzicht te behouden. Als je in je nieuwe huis de verhuisdozen uit gaat pakken, weet je direct waar de dozen naartoe moeten. Het gewicht van de dozen is ook belangrijk. Vaak mag er niet zoveel gewicht in een verhuisdoos. Probeer ervoor te zorgen dat iedere verhuisdoos ongeveer hetzelfde gewicht heeft. Dit verkleint te kans op vertillen en is voor de verhuisdozen het beste.

Hoe staat het met jouw woningaankoop?

Je wilt natuurlijk perfect voorbereid de woningmarkt op. Libero Aankoop heeft hiervoor een handige webinar ontwikkeld. In anderhalf uur kom je alle ins en outs van de huidige woningmarkt te weten, leer je de trucjes van een verkoopmakelaar te doorzien en kun je al jouw vragen live stellen.

Woning aankoop webinar

Categorieën: Woonspiratie