Je zit op de bank en kijkt eens goed rond in je woonkamer. Hmm, dat moet beter kunnen. Alles staat er: tafel, bank, stoel, tv, dressoir. En toch mis je iets. Tijd om je woonkamer opnieuw in te richten misschien? Met deze drie tips maak je weer een fijne leefplek van jouw woonkamer. Een plek waar je kunt genieten van je vrije tijd en waar je het liefst de hele dag door zou brengen met je dierbaren.

1.      Kies voor mooie materialen

Het is zo verleidelijk om goedkope spullen uit te zoeken, maar kijk altijd naar de materialen waar je meubelen van gemaakt zijn. Een voorbeeld, nepleer. Dat mag dan misschien lekker goedkoop zijn, maar je bank wordt er niet mooier van. Je blijft altijd zien dat het een namaakproduct is en je zult merken dat er veel eerder slijtage optreedt. Hou je van strak en modern, kies dan voor glanzende oppervlakken in wit en donker. Hou je meer van een natuurlijke look, ga dan voor robuust hout en levend leer. Ben je meer van de romantische school, dan zijn zachte meubelstoffen in lichte kleuren echt iets voor jou.

2.      Zorg dat de kleuren bij elkaar passen

Soms zie je iets moois in een winkel en zou je dat het liefst gelijk mee naar huis nemen voor in je interieur. Maar denk altijd even aan de kleuren. Rode sierkussens op de bank kunnen natuurlijk hartstikke leuk zijn, maar als de trend in jouw interieur bruin en grijs is, dan ziet het er toch wellicht een beetje vreemd uit. Overigens gaat kleurgebruik verder dan de kussens op de bank en het kleedje op de vloer. Een muur schilderen kan al een heleboel doen voor je interieur en nieuwe gordijnen geven het geheel waarschijnlijk ook opeens een compleet andere sfeer.

3.      Kijk eens kritisch naar de basis

Bij het opnieuw inrichten van je woonkamer, is het heel verleidelijk om een nieuwe bank te kopen, mooie plaids erbij en een nieuw tv-meubel. Maar kijk eens naar de basis. De impact van een vloer op het interieur is enorm. Als jij kiest voor een strakke, moderne inrichting, dan is de robuuste, gerookte eikenhouten vloer misschien niet helemaal passend. En een gietvloer in een romantisch interieur is ook uitdagend. Misschien heb je echt visie en weet je er iets moois van te maken, maar de vloeren, muurbekleding en gordijnen zijn de basis van je interieur.

Categorieën: Uncategorized